Om oss

Den naturliga vägen till sund hälsa

Vi på Bioform är stolta över att vara världens nordligaste tillverkare av hälsokost.

Vårt mål är att erbjuda våra kunder en väg till bättre hälsa genom rena naturprodukter av högsta kvalité.

Omgiven av höga vitklädda fjälltoppar och med en klar och frisk laxälv alldeles inpå ligger fabriken där vi tillverkar våra högkvalitativa hälsokostprodukter. Vi befinner oss i Sörreisa i Troms fylke i Norge där ren luft och kristallklart vatten är en självklarhet.

Alla våra produkter tillverkas helt utan konstgjorda tillsatser och naturligtvis används endast de bästa råvarorna. Till alla produkterna finns en farmaceutisk specifikation där innehållet av de verksamma ämnena i råvarorna som använts beskrivs. Det innebär en kvalitetssäkring både för oss på Bioform och för dig som konsument. Kvalitet i alla led är otroligt viktigt för oss vilket också ger trygghet till våra kunder.

Bioform har bl a utvecklat en serie Instant örtdrycker och en serie örtkapslar. Dessa består av rena extrakt av färska växter, alla med högt innehåll av verksamma ämnen. Vid extraktion får man ut mesta möjliga mängd av det verksamma ämnet och effekterna blir långt större än om man använder torkade örter. Vi ansvarar för att innehållet i produkterna är noga avpassat till varandra. Extrakten framställs enligt GMP-standard vilket är samma standard som är gällande för läkemedelstillverkning.

Vegetabiliska kapslar är att föredra framför tabletter. Våra kapslar innehåller inget bindemedel, limämnen eller andra ohälsosamma tillsatser. I kapslarna blir örterna mer varsamt behandlade och innehållet tas lättare upp av kroppen. Naturligtvis förpackas kapslarna i biologiskt nedbrytbara plastburkar som förseglas. Detta ger lång hållbarhet och stort nyttovärde.

Vår fabrik är godkänd av Mattilsynet, som är Norges motsvarighet till Livsmedelsverket, samt för produktion enligt GMP-standard.

Vi satsar starkt på innovation kring den arktiska miljön och har ett nära samarbete om växter och marinbiologi med Nofima, Högskolan i Troms samt Planteforsk. Vi har även ett nära samarbete med läkare och institut som utvecklar och använder örtmedicin i sin verksamhet. Allt fler människor når en god hälsa genom att använda hälsokostprodukter istället för eller som komplement till traditionella mediciner.